ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ύστερα από τις θριαμβολογίες και τις ιαχές των κυρίαρχων πολιτικών επιτελείων της εξουσίας, μετά από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, όπου για άλλη μια φορά θριάμβευσε ο δικομματισμός (ΠΑΣΟΚ – Ν. Δ.), ο ασκός του Αιόλου για τους εργαζόμενους  και τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας έχει ανοίξει. Το Διευθυντήριο της Ε.Ε. απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει  έκτακτα οικονομικά μέτρα ώστε να ελεγχθεί το τεράστιο δημοσιοοικονομικό έλλειμμα για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Το πολιτικό σύστημα επιχειρεί για άλλη μια φορά να φορτώσει τα βάρη της κρίσης που το ίδιο δημιούργησε στις πλάτες των εργαζόμενων.

Ο καταιγισμός των επικείμενων αντεργατικών μέτρων βρίσκεται μπροστά μας και μας επιφυλάσσει έναν πρωτόγνωρο εργασιακό μεσαίωνα.

Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και της εξόδου από αυτήν επιχειρείται να αναιρεθούν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και να θεμελιωθεί με τη συναίνεση των συνδικάτων και των εργαζόμενων η τέλεια αντιστροφή του μεταπολεμικού κράτους και η επιστροφή στην αθλιότητα και την ασυδοσία των κοινωνιών της προβιομηχανικής και πρώιμης βιομηχανικής εποχής.

Στο στόχαστρο της εξουσίας ο μισθός, η ασφάλιση, οι μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, η σύνταξη, όλες δηλαδή οι εργατικές κατακτήσεις των τελευταίων πενήντα χρόνων θυσία στο βωμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η εκκωφαντική απουσία και η περιθωριοποίηση των πολιτικών – συνδικαλιστικών δυνάμεων της αριστεράς προδιαγράφει και το αποτέλεσμα των όποιων αντιστάσεων από την πλευρά των εργαζόμενων στη βάση της υπεράσπισης των κεκτημένων τους.

Ήρθε η στιγμή να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία και να συγκρουστούμε με αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία κι έχουν συσσωρεύει αμύθητο πλούτο από τη μακροχρόνια κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας.

Ενόψει όλων αυτών των μέτρων που θέλουν να πάρουν είτε γιατί βρίσκονται σε αδιέξοδο είτε γιατί θέλουν να περιστείλουν εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες ΚΑΛΟΥΜΕ ανένταχτους αγωνιστές, συναδέλφους που αγωνιούν, συλλογικότητες που προβληματίζονται (Πρωταβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), να βρεθούμε όλοι μαζί ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα συζητήσει και θα αποφασίσει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης της εκπαιδευτικής συνδικαλιστικής αντισυναινετικής αριστεράς για το επόμενο διάστημα.

Δε μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε μια νέα παράταξη, δε μας ενδιαφέρει να γεφυρώσουμε τις διαφωνίες στα διάφορα κομμάτια της εκπαιδευτικής αριστεράς, μας ενδιαφέρει όμως να δημιουργηθεί ενότητα των δυνάμεων του κινήματος στην πράξη και στη δράση.

Μας ενδιαφέρει να δημιουργηθεί ένα ευρύ πολιτικοσυνδικαλιστικό ρεύμα που θα αντισταθεί σε αυτά που η πολικοοικονομική ελίτ της χώρας περιγράφει, ως αναγκαία μέτρα, και προσπαθεί να τα ξεδιπλώσει μέχρι τη στιγμή που θα αισθανθεί αρκετά δυνατή για να τα υλοποιήσει.

Η πρόσκληση μας σε ανοιχτή συνέλευση γίνεται ακριβώς για να αντιμετωπίσει  την αδυναμία όλων μας να συσπειρώσουμε μια δυναμική και κρίσιμη μάζα εργαζομένων της εκπαίδευσης, ώστε με διαδικασίες βάσης να προχωρήσουμε στην οργάνωση και διεξαγωγή ενός παρατεταμένου ανατρεπτικού απεργιακού αγώνα που θα είναι ικανός να αντιμετωπίσει νικηφόρα τη λαίλαπα των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και θα μπορεί να αντιπαλέψει όλα όσα έρχονται.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ : ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΚΙΝΗ (Πολυτεχνείο Αθήνας)

ΧΡΟΝΟΣ : Τρίτη 16-02-2010       ΩΡΑ:  18.00

  • ΔΙΕΞΟΔΟΣ   (Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου)

  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας)

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s