H «αιχμη» απλώνεται σε όλη την Αττική!


Η ΑΙΧΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η αιχμή στα οκτώ χρόνια της έκδοσής της παρέμεινε με ευθύνη της Συντακτικής της Επιτροπής μια εφημερίδα ανοιχτή σε όλους, στα πλαίσια του αντικαπιταλιστικού της προσδιορισμού. Παράλληλα προσπαθήσαμε όλοι όσοι αποτελούμε τη μόνιμη και σταθερή ομάδα έκδοσης της  να κρατήσουμε σταθερή τη πορεία της εφημερίδας στη προβολή, τη στήριξη και την ενίσχυση των κινημάτων που γεννιόνταν από τα κάτω, σαν τα ώριμα και αναγκαία ξεσπάσματα οργής και αυτοοργάνωσης,  σε ολόκληρη την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής (και πολλές φορές όχι μόνο).

Ξεκινήσαμε στο Μαρούσι και τη Πεύκη, προσπαθήσαμε να καλύψουμε στα πλαίσια του δυνατού και τα υπόλοιπα βόρεια προάστια της Αθήνας και της Αττικής. Συνεργαστήκαμε με φορείς και  συλλογικότητες, δώσαμε βήμα σε πολιτικές οργανώσεις. Δεν αρνηθήκαμε σε καμιά πολιτική, συνδικαλιστική ή άλλη συλλογικότητα τη δυνατότητα να προβληθούν οι θέσεις και οι δράσεις τους. Παρεξηγηθήκαμε όχι λίγες φορές και αρκετές ακόμη «μας χρέωσαν» σε συγκεκριμένα οργανωτικά πολιτικά σχήματα, ηθελημένα ή αθέλητα. Κάποιοι  θεώρησαν ότι μπορούν να εξαργυρώσουν τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή διαδικασία λειτουργίας μας, προκειμένου να αποκομίσουν μικρά πολιτικά οφέλη. Απογοητεύτηκαν αργά ή γρήγορα και μας αποχαιρέτησαν…

Τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Είμαστε εργαζόμενοι που πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της αυτοργάνωσης και της δράσης από τα κάτω. Πιστεύουμε στην αμεσοδημοκρατική λειτουργία και συμμετέχουμε σε συλλογικότητες και κινήματα. Ξέρουμε πολύ καλά τη δύναμη της πληροφορίας και της διαδοσής της. Με αυτή την αντίληψη ξεκινήσαμε την έκδοση τηςεφημερίδας.

Η αιχμή συνεχίζει την εκδοσή της και ξεκίνησε τη λειτουργία του ιστολογίου της (https://aixmipress.wordpress.com)  ανταποκρινόμενη στις καθημερινές ανάγκες προβολής και ενίσχυσης των κινημάτων, εκεί όπου η έντυπη μηνιάτικη εκδοσή της αδυνατεί να είναι καθημερινά παρούσα.

Έχουμε δεχτεί προτάσεις συναγωνιστών και συλλογικοτήτων να διευρύνουμε τη κάλυψη σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Κατανοούμε ότι οι αποστάσεις και οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί εντός του λεκανοπέδιου δεν αποτελούν σήμερα εμπόδιο, πολύ περισσότερο μάλιστα γιατί τα κινήματα που αναπτύσσονται στην Αττική έχουν κοινές αφετηρίες και κοινούς στόχους. Η εισβολή του «Καλλικράτη» επιβεβαιώνει και επαυξάνει αυτή την αναγκαιότητα. Τώρα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η σύνδεση μέσω και της έντυπης  πληροφόρησης των αντιστάσεων που αναπτύσσονται παναττικά. Η πρόσφατη εμπειρία μας με τα κινήματα ενάντια στα διόδια επιτάχυνε τις αποφάσεις και  λειτούργησε καταλυτικά σε όποιους ενδοιασμούς υπήρχαν αρχικά.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα βήμα ακόμη. Απλώνουμε την έκδοσή μας σε όλη την Αττική και συνεχίζουμε να παραμένουμε μια εφημερίδα ανοιχτή σε όλους. Κάθε ένας που επιθυμεί να συμμετέχει στη δημιουργία της έκδοσής μας είναι καλοδεχούμενος στη προσπάθειά μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s